• Actueel
  • Facebook
  • Contact
NK57 550Heeft u voor fysiotherapie een verwijzing nodig?

fysiotherapie-zonder-verwijzingU heeft geen verwijzing nodig om naar de Fysiotherapeut te gaan. U kunt natuurlijk nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts maar dat hoeft niet meer.
Voordeel hiervan is dat u met uw klacht direct naar één van onze specialisten in beweging kunt gaan en direct kunt gaan werken aan uw herstel. U belt of komt langs voor een afspraak en kunt vaak dezelfde dag nog bij ons terecht. Onze Fysiotherapeuten zullen uw huisarts wel blijven informeren, tenzij u daar bezwaar tegen hebt. 

Als u besluit om direct naar één van onze Fysiotherapeuten te gaan dan wordt eerst een zogenaamde "screening" uitgevoerd. Hierbij wordt vastgesteld of u wel bij de Fysiotherapeut op de juiste plek bent. Als dit niet het geval is dan wordt u altijd naar uw huisarts verwezen met een brief van één van onze Fysiotherapeuten.

Goed voorbereid

Onze Fysiotherapeuten hebben uitgebreid kennis van alle problemen en aandoeningen die te maken hebben met ons bewegingsapparaat. Bij een afwijkend beeld of een afwijkend verloop wordt u altijd geadviseerd om naar uw huisarts of specialist (terug) te gaan. Bovendien hebben zij in de loop der jaren aparte opleidingen gevolgd waarin alle mogelijke aandoeningen aan de orde zijn gekomen.
We zijn dus goed voorbereid !

Wanneer vertrouwt een Fysiotherapeut het niet?

Als een ziektebeeld of een aandoening er niet uitziet zoals wij dat kennen of als het verloop niet gaat zoals we dat meestal zien, dan verwijzen we u altijd (terug) naar uw huisarts. Als er tijdens de intake of het onderzoek of tijdens de behandeling zogenaamde "rode vlaggen" zijn, dan adviseren wij u altijd om naar uw huisarts of specialist (terug) te gaan. Wij stellen hierbij geen diagnose, maar constateren slechts dat er mogelijk iets niet in de haak is. Er kan immers sprake zijn van een aandoening waarmee u helemaal niet bij de Fysiotherapeut op zijn plaats bent.

Wat zijn rode vlaggen?

Dit zijn signalen dat er iets mis zou kunnen zijn. Daarom nemen onze Fysiotherapeuten geen enkel risico omdat het tenslotte om uw gezondheid gaat. Een rode vlag is bijvoorbeeld heftige pijn na een val. Er kan dan mogelijk iets gebroken zijn en dat moet eerst uitgesloten of bevestigd worden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Openingstijden en contact.

Maandag  08.00 - 19.00 
Dinsdag  08.00 - 19.00
Woensdag 08.00 - 19.00
Donderdag  08.00 - 19.00
Vrijdag  08.00 - 19.00
Zaterdag Op afspraak
Zondag Op afspraak

Maak een afspraak zonder verwijzing van uw huisarts
Algemeen nummer:
020-6827720 Contactformulier
Martin van Rossem:
06-55262305 Contactformulier
Jeanet Spigt:
06-38272932 Contactformulier

Klant waarderingscijfer

Waar vind u ons?