• Actueel
  • Facebook
  • Contact
NK57 550Wat is medical taping?

medical taping Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met elastische tape en is bekend om zijn felle kleuren. Deze elastische tape is gemaakt van katoen met een antiallergische lijmlaag. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig.

Waarom medical taping?

Met behulp van deze speciale tape worden zowel de spierfunctie als het lichaamseigen herstel ondersteund.
De huid wordt door het op de correcte wijze aanbrengen van de tape als het ware opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het gebied onder de huid, waar o.a. de haarvaten, lymfevaten en een deel van de receptoren voor pijn liggen.
De tape belemmerd niet maar geeft ondersteuning tijdens bewegen. De effecten zijn pijndemping, circulatieverbetering en verbetering van spier- en gewrichtsfunctie.

Wat is echografie?

echografieEchografie kent u waarschijnlijk van de zwangerschapsecho.
Het is een beeldvormende techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. Dit is een comfortabele en onschadelijke onderzoekstechniek. Je kunt hierdoor als het ware een kijkje in het lichaam nemen.

Door middel van echografie (musculo skeletal ultrasound) kunnen met name de zachte weefsels tot op het bot goed in beeld gebracht worden. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld spieren, pezen, banden en gewrichtskapsel. Met name de weefsels van de ledematen zijn goed toegankelijk voor echografie.

Waarom echografie?

Door het in beeld brengen van een aandoening kan er gericht een diagnose worden gesteld. Ook kan er een prognose ten aanzien van herstel worden gegeven en direct een efficiënte behandeling worden ingezet.

Het echografie-onderzoek is niet een op zichzelf staand onderzoek. Het wordt gedaan als aanvulling van het fysiotherapeutisch onderzoek.

Openingstijden en contact.

Maandag  08.00 - 19.00 
Dinsdag  08.00 - 19.00
Woensdag 08.00 - 19.00
Donderdag  08.00 - 19.00
Vrijdag  08.00 - 19.00
Zaterdag Op afspraak
Zondag Op afspraak

Maak een afspraak zonder verwijzing van uw huisarts
Algemeen nummer:
020-6827720 Contactformulier
Martin van Rossem:
06-55262305 Contactformulier
Jeanet Spigt:
06-38272932 Contactformulier

Klant waarderingscijfer

Waar vind u ons?